Hirdessen itt

Szénhidrátcsökkentett, zablisztes, túrós palacsinta - Ezzel a gyümölcsös öntettel igazán ellenállhatatlan

A túrós palacsintát könnyen diétássá teheted, mégsem veszít az élvezeti értékéből.
A zabpalacsinta a diétázók nagy kedvence. Rosttal teli, lassan szívódik fel, nagyon laktató, így kevesebbel is jóllaksz. A túrós töltelékbe is természetes édesítő kerül. A desszertet a házi gyümölcsszósz koronázza meg. Ez kicsit savanykásabb gyümölcsökből az igazi, készítheted ribizliből, áfonyából, meggyből is.

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
3 db nagy tojás
3 dl kókusztej
2 dl szénsavas ásványvíz
2 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál kókuszolaj
1 csipet só

TÖLTELÉKHEZ
25 dkg túró
3 evőkanál nyírfacukor
0.5 db vaníliarúd
2 evőkanál natúr joghurt

GYÜMÖLCSÖNTETHEZ
20 dkg vörös áfonya
1.5 dl víz
3 evőkanál nyírfacukor

Elkészítés:

Ha nincs zabliszted, a zabpelyhet a mixerben őröld addig, amíg jó apró nem lesz. Üsd hozzá a tojásokat, add hozzá a tejet, majd mehet hozzá a só, a cukor, a víz, végül pedig az olaj. Dolgozd simára a masszát. Ha túl sűrű, hígítsd vízzel vagy tejjel, amennyiben túl lágy, szórj még hozzá zablisztet. Palacsintasütőben, kevés kókuszolajon süsd ki a tésztát a hagyományos módon.

A töltelékhez a túrót keverd össze a nyírfacukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, és lazíts rajta kevés joghurttal. A gyümölcsöntethez az áfonyát alaposan mosd meg, csepegtesd le, és tedd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a vizet, és kis lángon főzd forrástól számítva körülbelül 10 percig. Akkor jó, ha sűrű, és a gyümölcs kicsit pépes állagú. A palacsintákat töltsd meg a túrós masszával, majd öntsd le az áfonyás szósszal.

Fűszeres húsgolyók mozzarellával töltve: ez az egy hozzávaló csodát tesz vele

Ez lesz az új családi kedvenc! A húsgolyó tele van üde fűszerekkel, a közepébe rejtett mozzarella pedig extrává teszi. Így még finomabb a gyorsan elkészíthető, fűszeres, kívül ropogós húsgolyó! Könnyebb, levegősebb lesz a massza, ha szódabikarbónát is dobsz hozzá. Ha pedig diétásabban ennéd, cseréld a sertéshúst csirkére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések