Ha szereted a piskótát és a sajttortát, ezért a csodás kevert sütiért egyenesen odaleszel.
Ezúttal a krémsajt a tésztába kerül, és nem a töltelékbe. Ennek a kevert sütinek az állaga jóval könnyebb, mint a piskótáé. Ha nem akarod, hogy a gyümölcs lesüllyedjen az tészta aljára, forgasd kevés lisztbe. Porcukorral, fagyival kínáld.
Hozzávalók 16 szelethez:
30 dkg krémsajt
25 dkg málna
12 dkg cukor
10 dkg liszt
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
0.5 db citrom
Elkészítés:
A málnát öblítsd le, csepegtesd le. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, és dolgozd hozzá több részletben a krémsajtot. Mehet hozzá a citrom reszelt héja és frissen facsart leve. Végül spatulával forgasd hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet.
A homogén tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű torta- vagy piteformába, a tetejére pedig szórd a málnát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.
Szénhidrátcsökkentett, zablisztes, túrós palacsinta - Ezzel a gyümölcsös öntettel igazán ellenállhatatlan
A zabpalacsinta a diétázók nagy kedvence. Rosttal teli, lassan szívódik fel, nagyon laktató, így kevesebbel is jóllaksz. A túrós töltelékbe is természetes édesítő kerül. A desszertet a házi gyümölcsszósz koronázza meg. Ez kicsit savanykásabb gyümölcsökből az igazi, készítheted ribizliből, áfonyából, meggyből is.
0 Megjegyzések