Ez lesz az új családi kedvenc! A húsgolyó tele van üde fűszerekkel, a közepébe rejtett mozzarella pedig extrává teszi.
Így még finomabb a gyorsan elkészíthető, fűszeres, kívül ropogós húsgolyó! Könnyebb, levegősebb lesz a massza, ha szódabikarbónát is dobsz hozzá. Ha pedig diétásabban ennéd, cseréld a sertéshúst csirkére. A mozzarellás húsgolyókat kínálhatod krumplival vagy tésztával, sőt, paradicsommártással is leöntheted.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált sertéshús
20 dkg mozzarella sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 teáskanál mustár
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 db tojás
1 teáskanál só
0.5 teáskanál szárított oregánó
0.5 teáskanál bors
0.5 teáskanál szódabikarbóna
olaj
20 dkg mozzarella sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 teáskanál mustár
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 db tojás
1 teáskanál só
0.5 teáskanál szárított oregánó
0.5 teáskanál bors
0.5 teáskanál szódabikarbóna
olaj
Elkészítés:
Rakd egy tálba a darált húst, add hozzá a tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, préselt fokhagymával, aprított vöröshagymával, oregánóval, és dobd hozzá a szódabikarbónát. Alaposan dolgozd össze a masszát. Ha nem áll össze, rakj hozzá egy-két evőkanál vizet. Ha túl lazának találod, szórj hozzá kevés zsemlemorzsát. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra.
Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat, és nyomj a közepükbe egy darabka sajtot. Kevés olajban süsd a húsgolyókat szép barnára, majd szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Ha diétásabban ennéd, rendezd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg.
Az elronthatatlan chilis bab receptje: szinte megáll benne a kanál
Az izgalmas ízvilágú chilis babra a férfiak nyáron sem tudnak nemet mondani. Ha szeretnéd, hogy még jobban csöpögjön a homlokodról a verejték, főzz egy nagy adag chilis babot! A mexikói étel annyira laktató, hogy második fogásról már nem is kell gondoskodnod. Tortillával tálalva még autentikusabb. Ha elöl van a bogrács, abban is megfőzheted.
0 Megjegyzések