A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az elronthatatlan chilis bab receptje: szinte megáll benne a kanál

Az izgalmas ízvilágú chilis babra a férfiak nyáron sem tudnak nemet mondani.
Ha  szeretnéd, hogy még jobban csöpögjön a homlokodról a verejték, főzz egy nagy adag chilis babot! A mexikói étel annyira laktató, hogy második fogásról már nem is kell gondoskodnod. Tortillával tálalva még autentikusabb. Ha elöl van a bogrács, abban is megfőzheted. Molnár Béla receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg szárazbab
50 dkg darált marhahús
50 dkg füstölt sonka
10 dkg sajt
1 doboz morzsolt csemegekukorica
1 db chilipaprika
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sertészsír
petrezselyem

Elkészítés:

Egy közepes nagyságú lábost önts körülbelül háromnegyedig vízzel, és kezdd főzni. Amíg az felforr, válogasd át a babot, majd az egészséges szemek mehetnek is az edénybe. Ha ismét lobog a víz, zárd el a gázt, és fedd le a lábost. Hagyd így a babot egy órán át.

Közben a hagymát pucold meg, és vágd apróra, a chilit karikázd fel. Felforrósított zsíron dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a darált húst és a zúzott fokhagymát. Süsd egészen addig, amíg a hús kifehéredik. Tedd bele a babot és a felkockázott sonkát, ezt követően öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.

Közepes lángon főzd körülbelül egy órán keresztül. Ha a bab már majdnem teljesen puha, tedd bele a chilit, a kukoricakonzervet, és főzd puhára. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal és petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések