Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós, parmezános bundában sült cukkini - Így az olajszagot is megúszod

Könnyű és finom: bőséges olaj helyett süsd tepsiben a fűszeres, parmezános cukkinit!
A cukkini igazi szuperzöldség, alig van benne kalória. Így még ránthatod is, igaz, kicsit másként, mint eddig. A zsemlemorzsához keverj parmezánt, majd told a sütőbe. Így is jó ropogós lesz. Joghurtos mártogatóssal, tartármártással kiváló nass vagy akár köret is lehet. 

Hozzávalók:

2 db közepes cukkini
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg parmezán
2 db tojás

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, a végeket vágd le, nem szükséges meghámozni. Szeld egyforma nagyságú, hosszúságú darabokra, és sózd be. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a reszelt sajt keveréke kerül.

Panírozd be a cukkinihasábokat, majd a felesleget rázd le. Rendezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a cukkinit. Ha belül puha, kívül aranybarna, vedd ki a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések