Ezentúl csak így akarod majd készíteni a sült krumplit: ínyenc fűszerkeverékkel, sajttal, baconnel megbolondítva páratlanul finom.
A sült krumpli a legegyszerűbben elkészíthető köretek egyike, szinte mindenhez illik. Ha tepsiben sütöd, kevésbé hizlal. Amennyiben fűszerekkel, baconnel és sajttal turbózod, önálló ételként is megállja a helyét. Kínálhatsz hozzá különféle szószokat, jól illik hozzá a csípős is.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
10 dkg bacon
10 dkg sajt
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál fokhagymapor
só
bors
Elkészítés:
A krumplikat hámozd és mosd meg alaposan, majd papírtörlővel itasd le róluk a vizet. Vágd egyenlő nagyságú hasábokra. Öntsd egy tálba az olajat, jól keverd össze a sóval, a borssal, a paprikával és a fokhagymaporral.
Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és rendezd el benne a hasábokat, majd locsold a krumplira a fűszeres keveréket. Figyelj, hogy lehetőleg mindenhol érje. A kezeddel össze is keverheted. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig, közben forgasd meg a szeleteket. Amikor a krumpli belül puha, szórd meg a felkockázott baconnel és a reszelt sajttal. Tedd vissza a sütőbe, ha szép piros lesz, és a sajt is ráolvad, tálalhatod is.
0 Megjegyzések