A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kíváncsi vagy, hol készül Magyarország egyik kedvenc rozéja?

Átadták a Juhász Testvérek Pincészetének új borászati központját Egerszalókon.
Ünnepélyes keretek között avatták fel az egri borvidék és Magyarország egyik legjelentősebb borászati létesítményét Egerszalókon július 20-án.

Az alapító Juhász testvérek ezzel visszatérnek az egerszalóki gyökerekhez, hiszen 30 évvel ezelőtt a most átadott borász komplexumtól nem messze lévő garázspincében kezdték a nagyszülőktől örökölt kis szőlőterület feldolgozását.

“A pincészet fejlődése lépésről-lépésre, de töretlen lendülettel haladt, a termelés- és kapacitásbővítést minden esetben piacépítés és a borvásárlási szokások nyomon követése előzte meg” - hangsúlyozta ünnepi megnyitójában Juhász Attila, aki testvérével Péterrel közösen építette fel az egri borvidék meghatározó pincészetét.
A mára 100 hektárossá vált borászat a jövőben újabb 45 hektár szőlő telepítését tervezi, ezen felül szőlőfelvásárlóként több száz család hosszú távú megélhetését biztosítja.

Jelenleg évente 3 millió palack bort készítenek, amelynek felét a Juhász rosé teszi ki. Ki ne ismerné ezt a gyümölcsös, rendkívül jól iható, jó ár-érték arányú bort? A Juhász rosé kis hazánkban széles körben elérhető, éttermek, kerti partik kedvelt itala, még a Parlament büféjében is felbukkan.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Juhász rosét az évről-évre növekvő számú fogyasztók szeretete emelte Magyarország egyik meghatározó borászati termékévé.

Az idei szüret után már az új egerszalóki borászati központból gördülnek le a Juhász rosék - a csúcstechnológiának köszönhetően óránként 6000 palack - éppúgy, mint az összes többi friss, reduktív Juhász bor.

Dióhéjban a fejlesztésről

Világszínonalú technológia felhasználásával épült borászati szekció és palackozó üzem, csomagolás, logisztika, irodák mellett egy borkóstoló helyiség és mintabolt is helyet kapott az új épületben. A két év alatt megvalósult beruházás összértéke 1,2 milliárd forint, amelyet 500 millió forint saját tőkéből, ugyanilyen összegű banki kölcsönből és 200 millió forint vissza nem térítendő uniós pályázati forrásból valósítottak meg. A fejlesztés 40 új munkahelyet teremt és tovább javítja a cég versenyképességét a hazai és az exportpiacokon.

Az üzemátadón politikai és gazdasági vezetők, volt és jelenlegi agrárminiszterek - Nagy István és Fazekas Sándor mellett - az országgyűlés alelnöke, polgármesterek, országgyűlési képviselők vettek részt. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott a rendezvényen bejelentette, hogy a térség bortermelői a jövőben egy egységes egri borvidéki boros palack létrehozását és használatát tervezik.
Az avatóünnepség személyes elemekben is bővelkedett, a Juhász testvérek feleségeiket köszöntötték születésnap és házassági évforduló alkalmából és köszönték meg odaadó támogatásukat. Juhász Attila kihasználva a nagy sajtónyilvánosságot bejelentette, hogy a jövőben lemond ügyvezető igazgatói posztjáról, a háttérbe vonul és a másik ügyvezetővel, Péter testvérével egyetértésben fiát, Juhász Ádámot kérte fel ügyvezető igazgatónak.

A frissen kinevezett ügyvezető igazgató pohárköszöntőjében foglalta össze a pincészet filozófiáját:

“A Juhász Testvérek Pincészete számára a bor a családot, a barátokat, az összetartozást jelenti, számunkra egyszerre szenvedély, szívügy és lelki megnyugvás”.

A ünnepélyes szalagátvágást követően, a meghívott, mintegy 500 vendég egy koncertekben és sztárfellépőkben bővelkedő partin vehetett részt, amelynek keretében jótékonysági borárverést is rendeztek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések