Ha gyorsan szeretnéd letudni a főfogást, a serpenyős csirkemell tökéletes választás.
A hirtelen, serpenyőben sült csirkemell sem lesz száraz, ha jól készíted el. Érdemes hosszabb ideig pácolni, hogy a hús tényleg omlós legyen. Ez az egyik titok, a másik pedig a megfelelő sütési idő. Nehogy kidobd a sütésből visszamaradt fűszeres szaftot, tálaláskor locsold meg vele a csirkemellet. Ízletesebb lesz a hús, ha olaj helyett kacsa- vagy libazsírt használsz.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell
0.5 mokkáskanál bors
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zsír
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet, majd vágd szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, préselt fokhagymával és majoránnával, majd alaposan dörzsöld be vele a húst. Lefedve tedd a hűtőbe legalább fél órára, de hosszabb ideig is a fűszeres keverékben hagyhatod.
Pácolás után hevíts fel egy serpenyőben zsiradékot, majd rakd bele a csirkemelleket. Nagyobb tűzön süsd meg a hús egyik oldalát körülbelül öt perc alatt. Fordítsd meg, és a másik oldalát is pirítsd meg. Ha a leves tiszta, biztosan elkészült. Sütés közben ne fedd le, ha szükséges, pótold a zsírt.
- Így grillezz zöldségeket: bevált pácrecept tapasztalt grillezőktől
- Spenótfőzelék: Az íze olyan, mintha tényleg a nagymama főzte volna...
- Pihe-puha, málnás, krémsajtos kevert süti pofonegyszerűen: legközelebb is így fogod készíteni
- Szénhidrátcsökkentett, zablisztes, túrós palacsinta - Ezzel a gyümölcsös öntettel igazán ellenállhatatlan
- Fűszeres húsgolyók mozzarellával töltve: ez az egy hozzávaló csodát tesz vele
0 Megjegyzések