A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell: szaftos és omlós lesz

Ha gyorsan szeretnéd letudni a főfogást, a serpenyős csirkemell tökéletes választás.
A hirtelen, serpenyőben sült csirkemell sem lesz száraz, ha jól készíted el. Érdemes hosszabb ideig pácolni, hogy a hús tényleg omlós legyen. Ez az egyik titok, a másik pedig a megfelelő sütési idő. Nehogy kidobd a sütésből visszamaradt fűszeres szaftot, tálaláskor locsold meg vele a csirkemellet. Ízletesebb lesz a hús, ha olaj helyett kacsa- vagy libazsírt használsz.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkemell
0.5 mokkáskanál bors
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zsír
bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet, majd vágd szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, préselt fokhagymával és majoránnával, majd alaposan dörzsöld be vele a húst. Lefedve tedd a hűtőbe legalább fél órára, de hosszabb ideig is a fűszeres keverékben hagyhatod.

Pácolás után hevíts fel egy serpenyőben zsiradékot, majd rakd bele a csirkemelleket. Nagyobb tűzön süsd meg a hús egyik oldalát körülbelül öt perc alatt. Fordítsd meg, és a másik oldalát is pirítsd meg. Ha a leves tiszta, biztosan elkészült. Sütés közben ne fedd le, ha szükséges, pótold a zsírt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések