A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, lekváros cake pop: ezt a mini pitét mindenki imádja majd

Légy igazán kreatív, így készítsd el legközelebb a lekváros pitét! Mindenki a csodájára jár.
Olyan sikere lesz, hogy újból és újból meg kell sütnöd a dekoratív és finom cake popot. Egyszerű vajas tésztából készül, így fontos, hogy a hozzávalók hidegek legyenek. A tészta fantasztikusan omlós lesz, a tölteléken érdemes néha változtatni. A formát bátran variálhatod, kiszúrhatod kör vagy szív alakú szaggatókkal is.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
12 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál hideg víz
1 db tojás
1 csipet só
20 dkg lekvár

TETEJÉRE
1 db tojás

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, dobd hozzá a sót, a cukrot, és morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tojást, öntsd hozzá a hideg vizet, és gyúrj belőle gyorsan jól formázható tésztát. Csomagold folpack fóliába, tedd a hűtőbe, és pihentesd 20-30 percig hideg helyen.
 
Lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, majd szúrd ki tetszőleges formákkal. Minden második tésztára kenj egy teáskanálnyi lekvárt. Kettőt ragassz össze úgy, hogy rakj a két lap közé hurkapálcát. A széleknél jól nyomkodd össze, nehogy szétnyíljon a tészta sütés közben. Villával díszítsd, és kend le egy felvert tojással. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések