Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nyári, zöld gazpacho - Fogyaszt, felpörget, és még főzni sem kell

A zöld gazpacho igazi vitaminbomba, amit percek alatt elkészítesz, és még a tűzhelyet is messziről elkerülheted.
Nincs is jobb nyáron egy nagy adag frissítő és egészséges levesnél! A spanyolok kedvence, a gazpacho pont kapóra jön. A piros mellett próbáld ki a zöld változatot is. Elég csak összeturmixolni a hozzávalókat, és mehet a hűtőbe. A szuperegészséges és zamatos fogás annyi vitamint tartalmaz, hogy bőven lesz energiád egész nap. Sőt, segít eltüntetni a felesleges kilókat is.

Hozzávalók:

2 db uborka
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db avokádó
0.5 db póréhagyma
2 db fokhagyma
3 szál petrezselyem
2 szál bazsalikom
1.5 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Hosszában vágd félbe az uborkákat, majd kockázd fel. A paprika magjait szedd ki, és karikázd fel. Vágd kisebb darabokra a hagymát, és pucold meg a fokhagymát. Az avokádó héját távolítsd el, és a magját szedd ki. Rakd a zöldségeket egy aprítógépbe, majd kezdd pépesíteni. Kicsit később tedd hozzá a bazsalikom és a petrezselyem leveleit, az olívaolajat, a sót, majd mixeld tovább. Közben öntsd hozzá a citromlevet és több részletben a vizet, majd pürésítsd teljesen.

Kóstold meg, és ízlés szerint szórj még hozzá fűszert, ha kell. Ha azonnal tálalod, tégy hozzá jégkockát, vagy rövid hűtés után fogyaszd. Kiváló grillezett hús mellé is, vagy akár krutonnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések