A paradicsomos, mozzarellás tészta hidegen, melegen egyformán finom.
Ha szereted a capresét, és a tésztákért is rajongsz, akkor ez a te recepted. Villámgyorsan mediterrán hangulatot teremthetsz az ízletes és cseppet sem megszokott mozzarellás, paradicsomos tésztával. Rohanós napokra is tökéletes. Sőt, előre is elkészítheted, hisz a hűtőből kivéve igazán üdítő.
Hozzávalók:
50 dkg farfalle
30 dkg paradicsom
30 dkg mozzarella
2 ág bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
30 dkg paradicsom
30 dkg mozzarella
2 ág bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Kezdj egy nagy fazékban vizet forralni, majd, amikor lobog, rakj bele sót, és dobd bele a tésztát. Főzd meg a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel.
Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olívaolajat, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg pirulni nem kezd. Tedd hozzá a kettévágott koktélparadicsomokat, a bazsalikomot, majd kevergetve süsd három-négy percig. Forgasd hozzá a lecsepegtetett tésztát, és add hozzá a mozzarellagolyókat. Ízesítsd sóval, borssal.
0 Megjegyzések