Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyönyörű, szivárványos palacsintatorta: a krém is csodás

A szivárványos palacsintatorta nemcsak látványos, de elképesztően finom is.
Kreativitással ünnepivé varázsolhatod a legegyszerűbb palacsintát is. Csak kicsivel macerásabb, mint a hagyományos édesség, ám az élmény kárpótol a plusz munkáért. A szivárványos palacsintatorta általában négy-öt színű lapból áll, de a bátrabbak nyolc különböző réteget is készítenek. Szuper ötlet születésnapra, gyerekzsúrra is. A tejszínes krém pofonegyszerű, mégis csábító.

Hozzávalók 12 szelethez:

30 dkg liszt
2 db tojás
4 dl tej
2 dl szódavíz
0.5 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
ételfestékek
1 evőkanál cukor
1 csipet só

KRÉMHEZ
5 dl tejszínhab
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és add hozzá a sót. Több részletben mehet hozzá a szóda vagy a szénsavas ásványvíz, végül az olajat is öntsd hozzá. Dolgozd a masszát csomómentesre. Oszd annyi részre, ahány színű palacsintát szeretnél sütni, és tedd hozzá az ételszínezékeket.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd süsd ki a palacsintákat a hagyományos módon. A töltelékhez a tejszínhabot verd kemény habbá a cukorral és a vaníliával. Kend meg vele a palacsintákat, és pakold a tésztákat egymásra. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Lekvárral, fagyival kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések