A fokhagymás, rozmaringos tarja fantasztikusan omlós, grillen és sütőben is tökéletes lesz.
A rozmaring az olaszok szerint a hosszú élet titka, nem beszélve arról, milyen csodálatosan pikáns ízt adhat a különböző húsételeknek. Tarjával is ínycsiklandó, különösen, ha utóbbi olyan puha marad, akárcsak a vaj.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg tarja
2 ág rozmaring
6 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
só
bors
Elkészítés:
A tarját mosd meg, csepegtesd le, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl vékony a hús. Kicsit klopfold ki, az inas részeket vágd be, így süléskor a hús nem fog összeugrani. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal. Takard le, és pihentesd legalább két órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán át a pácban hagyod.
Ezt követően tedd a szeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd a húsra a maradék páclét. Lefóliázva, előmelegített sütőben, 180 fokon süsd másfél órán át. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd 25-30 percig. Közben folyamatosan locsolgasd saját levével. Ha grilleznéd, körülbelül 10 perc alatt elkészül. Sütés közben folyamatosan forgasd, és kenegesd a páccal.
0 Megjegyzések