Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szuperkrémes, epres desszert: ezt sütni sem kell

Ezzel az egyszerű, mascarponés, epres pohárkrémmel is bárkit lenyűgözhetsz, és percek alatt összedobod.
Ha nincs időd vagy kedved a sütéshez, a pohárkrém mindig remek választás. Morzsával, gyümölccsel rétegezve ellenállhatatlan lesz a mascarponés krém. Díszítsd kedvedre, kínálhatod tejszínhabbal, cukorkákkal megszórva vagy öntettel. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg mascarpone
30 dkg eper
20 dkg keksz
10 dkg cukor
3 dl tejszín
1 csomag vanília

Elkészítés:

Az epret mosd meg, csepegtesd le, a nagyobb szemeket ketté is vághatod. A kekszet tedd zacskóba, és klopfolóval törd morzsásra. A mascarponét rakd egy keverőtálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, majd forgasd hozzá több részletben a kemény habbá vert tejszínt.

Készíts elő dekoratív poharakat, tálkákat, és hozzá is foghatsz a rétegezéshez. Alulra a keksz kerül, arra a krém, majd a tetejére az eper. Érdemes legalább két órára betenni a hűtőbe, hogy lehűljön, és az ízek is összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések