Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű, álomfinom rebarbarás, almás süti: most van itt a szezonja

A rebarbara és az alma remek párosítás. A nagyiféle kevert sütibe is jól illenek együtt.
Ha eddig nem kóstoltad a rebarbarát, itt az ideje! Remek vitaminforrás, méregtelenítő, és kiváló alapja lehet lekvárnak, csatninak. Az édes, vajas kevert tésztát is feldobhatod vele. Igazán gyorsan elkészül, és az íze is különleges.

Hozzávalók 16 szelethez:

TÉSZTÁHOZ
20 dkg vaj
3 bögre liszt
1 bögre cukor
4 db tojás
2 dl tej
1 db alma
1 teáskanál sütőpor
0.5 db citrom

GYÜMÖLCSÖS RÉSZHEZ
6 szál rebarbara
3 evőkanál cukor
0.5 db citrom

Elkészítés:

A rebarbaraszárakat tisztítsd meg, és vágd kis darabokra. Dobd egy fazékba, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Keverd hozzá a cukrot és a frissen facsart citromlevet. Forrald fel, rögtön húzd le a tűzről, és szűrd le. Az almát pucold meg, darabold fel vagy reszeld le, és locsold meg citromlével.

A cukrot keverd ki a tojással, add hozzá a puha vajat, majd a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, a citrom reszelt héját, dolgozd hozzá az almát és a rebarbarát. Egyengesd közepes méretű tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések