A medvehagymás fűszersót sokoldalúan felhasználhatod, ráadásul hosszú ideig eláll.
Bár rövid az idény, sokáig élvezheted a medvehagyma friss ízét és aromáját. Ebben a fűszersóban nincs semmilyen adalékanyag, és akár télig is eláll. Már most gyűjtheted a nagy gyógyerővel bíró medvehagymát, ám szedésénél vigyázni kell, nehogy összekeverd a súlyosan mérgező gyöngyvirággal, hisz a leveleik nagyon hasonlóak, bár a gyöngyvirág később hajt. Fogd a levelet az ujjaid közé, és dörzsöld meg. Ha érzed a kezeden a fokhagymaillatot, nyert ügyed van.
Hozzávalók:
1 kg tengeri só
2 bögre aprított medvehagyma
Elkészítés:
Mosd meg jó alaposan a medvehagymát, majd rakd konyharuhára, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és szárítsd meg. Tedd a medvehagymát egy aprítógépbe, és vágd nagyon apróra. Az a jó, ha már szinte krémes. Öntsd hozzá a sót, és egy villával addig kevergesd, amíg egyenletesen el nem oszlik.
Rakd át a medvehagymás sót sütőpapírral bélelt tepsibe, és 80 fokon szárítsd két órán át. Amikor teljesen száraz, vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl. Ha szeretnéd, még apríthatod tovább. Tedd zárható dobozba, és tartsd száraz helyen.
0 Megjegyzések