A hagyományosnál ducibb tésztájú, csokis zabpalacsinta rostdús, így nagyon laktató.
A zabpalacsinta kevesebb kalóriát tartalmaz még akkor is, ha a tésztájába kevés csoki is kerül. Nem kell pihentetni, nem ragad le, és az íze is csodás. Halmozd egymásra a palacsintákat, rakj a tetejükre gyümölcsöt, vagy kínálj az édességhez öntetet.
Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg zabliszt
3 db tojás
1 evőkanál eritrit
1 evőkanál vaníliakivonat
1 csipet só
5 dkg étcsoki
5 dl víz
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, majd verd fel. Rakd hozzá a cukrot, majd a sóval, a kakaóval vegyített lisztet, a kis darabokra tördelt étcsokit, végül pedig fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Jól keverd össze, a hagyományos palacsintánál kicsit folyósabb masszát fogsz kapni.
Egy serpenyőben hevíts fel kevés olajat, majd kanalazz bele a masszából. Süsd a palacsintát körülbelül két percig. Amikor a tészta teteje buborékos lesz, fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is.
0 Megjegyzések