Ha gyors édességre vágysz, a leveles tésztás, tejszínes, epres sütemény telitalálat.
Ezt az epres leveles sütit a szezonban biztos, hogy többször el fogod készíteni. Nem nagy kihívás, az élmény viszont fantasztikus! Fontos, hogy a tejszínes krémet csak akkor tedd a tésztára, amikor tálalod, különben a lapok eláznak.
Hozzávalók 12 szelethez:
2 csomag leveles tészta
50 dkg eper
25 dkg krémsajt
2 csomag vaníliás cukor
8 dkg porcukor
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Ha szükséges, a két csomag leveles tésztát nyújtsd ki, majd oszd hat-hat egyforma téglalapra. A szélektől körülbelül egy-másfél centire vágd be éles késsel. Vigyázz, hogy ne vágd át teljesen a tésztát. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és több helyen szurkáld meg, hogy ne púposodjon fel.
Told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 15-20 percig. Amikor szép aranybarna, vedd ki, majd várd meg, míg kihűl. A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a krémsajtot. Kanalazd a sütire, majd rakj a tetejére a megmosott, megtisztított, kisebb darabokra vágott eperszemeket. Díszítheted mentával vagy citromfűvel.
0 Megjegyzések