A spenótfőzelék igazi tavaszi immunerősítő. Így készítve bárki szívesen megeszi.
A spenótot lehet úgy is főzni, hogy isteni finom legyen. Ezzel a recepttel a gyerekek is megszeretik az egészséges ételt. Mivel rengeteg K-vitamint és vasat tartalmaz, érdemes rendszeresen fogyasztani. Kínáld krumplival, tojással, esetleg pörkölttel, hogy még laktatóbb legyen.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg spenót
4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 db zsemle
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
4 dl tej
só
Elkészítés:
A friss spenótot jól mosd meg, és tépkedd kisebb darabokra. Áztasd be a zsemlét kevés tejbe, majd nyomkodd ki, és morzsold össze. Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve pirítsd addig, amíg világosbarna nem lesz.
Dobd bele a spenótot, és kevergetve párold egy-két percig. Add hozzá a zsemledarabokat. Sózd meg ízlés szerint, és préseld bele a fokhagymát, hogy jó intenzív legyen az íze. Öntsd fel a maradék tejjel, majd főzd 12-15 percig. Rakd hozzá a tejszínt, és várd meg, míg felforr. Ha kész, húzd le a tűzről. Amennyiben szeretnéd, botmixerrel pürésítsd még jobban.
0 Megjegyzések