Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldborsós, spárgás gyorstészta fűszeres spagettiből: finom és könnyű

Csempéssz tavaszt a tányérodra, a borsós, spárgás spagetti üde, nem unalmas, és nagyon ízletes!
Kezdődik a spárgaszezon, könnyen változatossá teheted vele a főzőcskézést. Ráadásul gyógyít, fogyaszt, tele van vitaminnal és ásványi anyaggal. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja, ha tésztával kínálod. Zöldborsóval és parmezánnal igazán különleges.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg spárga
25 dkg spagetti
1 bögre borsó
8 dkg parmezán sajt
1 dl tejszín
bors
citrom

Elkészítés:

Tegyél fel főni három liter vizet egy nagy edényben. Amikor lobog, dobd bele a spagettit, vedd lejjebb a lángot, és rakj hozzá egy teáskanál sót. Főzd a csomagoláson található ideig, közben rázogasd az edényt, esetleg óvatosan keverd meg, hogy ne tapadjon össze a tészta. Ha fogkemény, szűrd le.

A spárgát alaposan mosd meg, a fás részeket távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Olívaolajon párold hét-nyolc percig, szórj hozzá sót és borsot. Félidőben rakd hozzá a borsót, a citromhéjat, és öntsd hozzá a tejszínt. Főzd még pár percig, majd a tűzről lehúzva forgasd hozzá a spagettit. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések