A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.
Tegnap volt két éve, hogy 2016. március 22-én egymást követő két robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret. Az első az utascsarnokban következett be, a túlélők fejvesztve menekültek. A második bomba éppen az ő menekülési útvonalukon robbant fel. Alig fél órával később a Malbeek negyed metróállomásán robbantotta fel magát az Iszlám Állam öngyilkos merénylője. Az összehangolt támadásokban 32-en meghaltak és 340 személy szenvedett sérüléseket, köztük két magyar állampolgár.
– Az elmúlt két és fél évben 27 terrortámadást követtek el Európában migrációs hátterű terroristák – összegezte Szijjártó Péter a brüsszeli terrortámadásra emlékezve. Mint emlékezetes: a későbbi nyomozások rámutattak, hogy a párizsi terrortámadások szervezője, Szalah Abdeszlam a 2015-ös menekülthullámot kihasználva szervezte be bűntársait a kegyetlen mészárlások végrehajtására, ráadásul több, a terrortámadásokhoz köthető személyt is Magyarországról szállított Brüsszelbe. Mindez annak a káosznak az idején történt, amikor a legtöbb európai vezető és a világsajtó  sürgette a magyar kormányt, hogy ne tartóztassa fel a határokon a migránsokat, sőt a kerítésépítés miatt sokan lenácizták a magyarokat.
A brüsszeli terrortámadások olyan mély nyomot hagytak a városlakókban, hogy egy friss felmérés szerint 33 százalékuk mindmáig inkább kerüli a metróközlekedést, amióta a Malbeek metróállomásán robbantottak.
– Soha nem volt olyan súlyos a terrorfenyegetettség Európában, mint most – hangsúlyozta a magyar külügyminiszter, aki leszögezte: Magyarország nem fogadja el azt a Nyugat-Európában egyre inkább elterjedőben lévő álláspontot, hogy a nagyvárosi életnek velejárója a terrorfenyegetettség.
– Vajon a bevándorláspárti politikusok hogyan magyaráznák el az álláspontjukat azoknak a családoknak, amelyek elveszítette szerettüket, vagy ahol családtagok sérültek meg a támadásokban – tette el a költői kérdést a miniszter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések