Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szedres kekszes finomság, sütés nélkül! Nincs vele sok munka, de nagyon fincsi!

Káprázatos torta, amit pillanatok alatt elkészíthetsz. Ha nincs időd sütni, de készítenél valami finomat, érdemes kipróbálnod ezt a fenséges receptet.

Hozzávalók

60 dkg szeder (fagyról is jó),
háztartási keksz(25-30 db),
20 dkg cukor,
400 ml tejszínhab,
20 dkg maszkarpone,
2 vaníliacukor,
2 vaníliás puding,
2 lapzselatin,
darált dió a tetejére.

Elkészítés

A szedret a cukorral,vaníliacukorral összefőzöm hozzáadom a pudingokat és ezzel is összefőzöm.
A zselatint beáztatom felolvasztom(nem főzöm) a szederhez keverem és hűlni teszem.
Kikavarom a maszkarponét a vaníliacukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)
A tortaringet (26 cm)egy tortás tányérra helyezem és kirakom az alját keksz +szedres krém + maszkarpones krém… ezt kétszer megismétlem, maszkarponeval fejezem be. Tetejét darált dióval szórtam meg.
Lehet mogyoróval ,darált keksszel vagy pirított mandulával is (mi van kéznél)!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések