A kukoricából sok finomságot készíthetünk, akár főzeléket is. Nagyon egyszerű recept, könnyen elkészíthető és egyszerűen nem lehet megunni. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
1 doboz kukorica (konzerv),
1 zöldhagyma (vagy fél hagyma),
1 kiscsokor petrezselyemzöld,
200ml tejszín,
1 teáskanál ételkeményítő (vagy liszt),
só, bors,
ételízesítő,
olaj,
Elkészítés
A hagymát és petrezselymet apróra vágom és kevés olajjal megdinsztelem beleteszem a kukoricát felöntöm kicsi vízzel és puhára főzöm.
Közben elkészítem a habarást (eresztéket), a keményítőt a tejszínnel csomómentesre kavarom, ráöntöm a kukoricára és jól összefőzöm.
Trükkök, tippek, praktikák:
Főtt tojással tálaltam de lehet fasírttal,sült hússal,tükörtojással és kolbásszal is!
0 Megjegyzések