Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Réteges vaníliás krémes leveles tésztából - Dupla élvezet

Kevés munkával is begyűjtheted a dicséreteket: a réteges vaníliás krémes egyszerűen nagyszerű.
Hol van már az az idő, amikor a leveles tésztát mindig saját kezűleg kellett készíteni? Most már jobbnál jobb minőségű bolti lapok közül válogathatsz. Így sokkal gyorsabban és kevesebb munkával fantasztikus desszerteket süthetsz. Ez a réteges vaníliás krémes nem a klasszikus cukrászdai változat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kelhetne vele versenyre.

Hozzávalók 16 szelethez:

1 csomag leveles tészta
20 dkg vaj
15 dkg cukor
10 dkg finomliszt
6 dl tej
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A leveles tésztából lisztezett felületen nyújts három darab két-három milliméter vastag lapot. Figyelj arra, hogy egy közepes tepsinél mindenhol két-két centivel nagyobbak legyenek. A lapokat egyesével tedd a tepsi hátuljára, és süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon 20-20 perc alatt. Érdemes egy rácsot rakni a lapra, vagy jól megszurkálni, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Nagyon könnyen megég, így légy résen! A sütőből kivéve hagyd a tepsin kihűlni, majd a tésztát óvatosan csúsztasd az asztalra. A másik két lappal is hasonlóan járj el.

A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, keverd simára a liszttel, majd kis lángon főzd sűrűre. A vajat dolgozd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral gépi habverő segítségével, majd forgasd össze a kihűlt krémmel.

Helyezd az egyik lapot egy tepsibe vagy tálcára, és kenj rá krémet, majd rakd rá a másik lapot, és azon egyenletesen oszlasd el a maradék vaníliás krémet. Fedd be a harmadik tésztalappal. Tedd a hűtőbe legalább két órára. A tetejét tálalás előtt szórd meg porcukorral. A legszebben forró vízbe mártott késsel tudod szeletelni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések