A tavasz kedvenc sütijével, a répatortával tényleg könnyű dolgod lesz. Főleg úgy, hogy a kevert tortaalap hozzávalóit bögrével is kimérheted.
Ilyen formában még a finnyás gyerekek számára is vonzóvá teheted a répát. Nem olyan régen még viccelődtek vele, ma pedig a leghíresebb cukrászok is megalkotják a saját répatorta-variációjukat. A krémes, fűszeres édességet idén tavasszal is kötelező elkészíteni. Aki ráadásul nem tudja, hogy van benne zöldség, nem is fog rájönni. Az íze inkább a mézeskalácsos sütikre emlékeztet.
Hozzávalók 16 szelethez:
TÉSZTÁHOZ
2 bögre reszelt sárgarépa
2 bögre porcukor
1.5 bögre liszt
1 bögre dió
0.5 bögre olaj
3 db tojás1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 késhegynyi szerecsendió
1 csipet só
KRÉMHEZ
20 dkg mascarpone
5 dkg cukor
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Amikor már szinte fehér, add hozzá az olajat. Egy másik tálban mixeld a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a szerecsendiót, a fahéjat, majd forgasd több részletben a tojásos masszához. Végül add hozzá a diót és a répát.
Egy tortaformát vajazz ki, öntsd bele a tésztát, és kicsit egyengesd el. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
A mascarponét alaposan keverd ki a cukorral, majd add hozzá a citrom levét. Vágd ketté a tortát, és töltsd meg a krémmel, majd kend a maradék mascarponét a torta tetejére, esetleg oldalára. Kedvedre díszítheted dióval vagy marcipánból formázott répákkal.
0 Megjegyzések