A lágy, csokis-banános muffinnal garantáltan nem lesz unalmas a paleo diéta.
A csoki és a banán remek párost alkot a muffinban is! Ráadásul ez a süti természetes édesítővel készül, laktóz-, gabona- és gluténmentes. Tehát akkor is bátran megeheted, ha diétázol. Lehetőleg érett banánt és jó minőségű étcsokit használj a tésztába. A csokis-banános muffin állaga és íze is olyan, mint a nem paleo édességé.
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg mandulaliszt
18 dkg étcsoki
8 dkg nyírfacukor
5 dkg kakaópor
5 dkg kókuszzsír
2 db banán
2 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
vaníliaaroma
Elkészítés:
Rakd egy nagyobb tálba a banánokat, törd össze villával, és keverd hozzá a nyírfacukrot, valamint ízlés szerint a vaníliaaromát. Add hozzá az olvasztott, de kihűlt kókuszzsírt és a tojásokat, majd dolgozd simára. Rakd egy másik tálba a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a csipet sót. Öntsd a száraz keveréket szépen lassan adagolva, folyamatosan kevergetve a nedves masszába. Amikor homogén, szórd bele a kis darabokra tördelt étcsokit.
Béleld ki a muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal, vagy kend ki a formát kókuszolajjal, és töltsd háromnegyedig a masszával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig. Tűpróbával teszteld, azaz szúrj egy tűt vagy hegyes kést az egyik muffinba. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább.
0 Megjegyzések