Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ízes, sűrű toszkán bableves - Szárazbabból és konzervből is elkészítheted

A toszkán bablevesbe nem kerül hús, ennek ellenére jó laktató, kiadós, és kellemesen fűszeres.
Kicsit más, mint ahogy mi megszoktuk. A toszkán bableves karakterét a sok egymással harmonizáló zöldfűszer és paradicsom adja meg. Ha szárazbabból készíted, főzés előtti este érdemes beáztatni. Próbáld ki úgy, ahogy Ree Drummond gasztroblogger szereti. Ha tetszik a recept, ne hagyd ki március 5-én induló új műsorát a Foodnetwork csatornán!

Hozzávalók 8 személyre:

1.25 kg konzerv fehérbab
80 dkg egész vagy darabolt konzerv paradicsom
45 dkg paradicsompüré
1.5 l csirkealaplé
2 dl száraz fehérbor
1 csokor kelkáposztalevél
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 db felkockázott vöröshagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál szárított oregánó 
só 
frissen őrölt bors
parmezánforgács

Elkészítés:

Egy nagy fazékban, közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat. Szórd bele a hagymát és a fokhagymát, majd folyamatosan kevergetve dinszteld három-négy percig. Add hozzá a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve főzd két percig, így sok finom íz gyűlik össze a fazék alján. Keverd bele a pirospaprikát, a szárított oregánót, és főzd még fél percig.

Öntsd bele a bort, jól keverd meg, és a fazék alját kapard fel. Hagyd kicsit rotyogni, egészen addig, amíg a bor körülbelül a felére csökken, ez körülbelül 10 perc. Keverd bele a paradicsomkonzervet, majd a babot is, ezután öntsd rá a csirkealaplevet. Forrald fel, majd rotyogtasd 20-25 percig. Ízlés szerint sózd és borsozd.

A kelkáposztaleveleket mosd meg, és tépkedd darabokra. Rakd a levesbe, de ne lepődj meg, mert nagyon összeesik majd a hő hatására. A levest még öt percig rotyogtasd, közben kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd sóval és borssal, esetleg pirospaprikával. A levest rakd át egy tálalóedénybe, a tetejére hints szép nagy parmezánforgácsokat, és díszítsd korianderrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések