Az egyik hozzávalóban van a titok.
Mivel túró van a tésztájában, nem kell keleszteni. Egy picit más, mint a szokásos változat, de ennek a tésztája még másnap, sőt harmadnap is puha marad (ha van olyan szerencsénk, hogy nem falta fel a család).
Hozzávalók:
50 dkg tehén túró
50 dkg liszt
1 dl tej
20 dkg cukor
10 evőkanál étolaj
csipet só
1 csipet sütőpor
a töltelékhez:
kb. 5 evőkanál cukor
kb. 6 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
a tésztát lekenéséhez a töltelék alatt:
kb. 3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a túrót a cukorral, majd beleöntjük a tejet és összeturmixoljuk. Ezután ebbe beletesszük az olajat, a csipet sót és a sütőporral kevert lisztet. Először fakanállal, majd kézzel jól összedolgozzuk, tésztává összegyúrjuk.
Utána egy lisztezett sík felületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük olajjal.
Az olajjal megkent tésztára egyenletesen rászórjuk a kakaóport, majd a kakaópor tetejére a cukrot. A tésztát feltekerjük (úgy, mint a bejglit) és kb. 2 cm vastag csigákat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, de ne nagyon szorosan, az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük. (Vigyázzunk, hogy ne legyen sötét a tésztája, inkább világosabb legyen).
Amikor megsültek és kihűltek, a tetejüket megszórjuk porcukorral.
Tipp: A töltelék variálható, nem csak kakaós töltelékkel készíthető, hanem lehet ... fahéjas, nutellás, diós stb ....
Ha gyorsan jár a kezünk, 30 perc múlva valóban kivehetjük a kész tekercseket a sütőből.
0 Megjegyzések