Nem lehet vele melléfogni, mindenki szereti!
Ki emlékszik rá gyermekkorából? Régen nagyon szerettük, ma már nem sok helyen lehet kapni, de otthon is könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
8 tojás
15 dkg porcukor
csipet só
3,5 dl kéz meleg víz
40 dkg liszt
a mártogatáshoz:
25 dkg étcsokoládé
2 teáskanál olaj
a töltelék:
2 evőkanál baracklekvár
1 teáskanál rumaroma
600 ml habtejszín
porcukor
Elkészítés:
8 db tojást külön választok, a tojás fehérjét 15 dkg porcukorral egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához 3,5 dl kéz meleg vizet teszek és fehéredésig verem. A tojásfehérje felét belekeverem, ezt meg gyorsan. Aztán a maradék felvert tojásfehérjét is. Majd bele szitálok 40 dkg lisztet. Óvatosan összeforgatom és nyomózsákba teszem és kb. ( Én legalább is) pohár alátét méretű korongokat nyomtam belőle a zsírpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben úgy 185 fokon kisütöttem őket, úgy 8 perc alatt. Hagyom kihűlni, mikor kihűlt, megformáztam a tésztakorongokat, nagy méretű pogácsaszaggatóval.
25 dkg étcsokoládét olvasztottam 2 teáskanál étolajjal. A tésztakorongok egyik oldalát belemártottam és hagytam megdermedni.
Két evőkanál baracklekvárral kikavarok 1 teáskanál rummal, majd az alulra szánt tésztakorongokat ezzel megkentem.
600 ml habtejszínt némi porcukorral kemény habbá vertem, nyomózsákba tettem és jól megtöltöttem. Végül a tetejére zárásként a többi csokis korong kerül.
0 Megjegyzések