Az egyszerű bundás kenyeret kicsit feldobhatjuk némi fűszerezéssel, tejszínnel, és reszelt sajttal.
Hozzávalók:
8 szelet kenyér
4 db tojás
2 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
5 dkg vaj
Elkészítés:
Egy sütőformát, vagy egy kisebb tepsit vajjal vastagon kikenünk.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kevés szerecsendióval. Ezután kézi habverővel keverjük alaposan össze.
A kenyérszeleteket egyesével kissé áztassuk meg a tejszínes-tojásban, majd helyezzük bele a kivajazott sütőformába. Ezután a maradék négy szelet kenyeret szintén áztassuk meg, majd helyezzük a formában lévő kenyérszeletek tetejére.
Végül a megmaradt tejszínes-tojást öntsük rá a kenyérszeletekre, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Tegyük közepesre (170-180 fokra) előmelegített sütőbe, majd addig süssük, amíg a tojás és a sajt rásül a kenyérszeletekre, és szép piros színt kap. (Én kb. 20 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve, még melegen tálaljuk.
Egy bögre forró, mézes, citromos teával igazán laktató reggeli, vagy éppen vacsora.
0 Megjegyzések