Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bundás kenyér egyenesen a sütőből, olajszag nélkül. Mennyei

Az egyszerű bundás kenyeret kicsit feldobhatjuk némi fűszerezéssel, tejszínnel, és reszelt sajttal.

Hozzávalók:


8 szelet kenyér
4 db tojás
2 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
őrölt fehér bors
szerecsendió
5 dkg vaj

Elkészítés:


Egy sütőformát, vagy egy kisebb tepsit vajjal vastagon kikenünk.

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kevés szerecsendióval. Ezután kézi habverővel keverjük alaposan össze.

A kenyérszeleteket egyesével kissé áztassuk meg a tejszínes-tojásban, majd helyezzük bele a kivajazott sütőformába. Ezután a maradék négy szelet kenyeret szintén áztassuk meg, majd helyezzük a formában lévő kenyérszeletek tetejére.

Végül a megmaradt tejszínes-tojást öntsük rá a kenyérszeletekre, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

Tegyük közepesre (170-180 fokra) előmelegített sütőbe, majd addig süssük, amíg a tojás és a sajt rásül a kenyérszeletekre, és szép piros színt kap. (Én kb. 20 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve, még melegen tálaljuk.

Egy bögre forró, mézes, citromos teával igazán laktató reggeli, vagy éppen vacsora.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések