A tejszínes, krémes narancsleves hidegen, melegen, sőt, desszertként tálalva is kitűnő.
Télen is készíthetsz zamatos gyümölcslevest, a narancs tökéletes alap hozzá. Ha fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával ízesíted, ellenállhatatlan lesz. A bor pikánssá teszi. Ha főzöd kicsit, elillan az alkoholtartalma. Tálaláskor pirított mandulát, habgaluskát, tejszínhabot is kínálhatsz hozzá.
Hozzávalók:
4 db közepes narancs
2 dl habtejszín
2 dl édes fehérbor
1 l narancslé
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A narancslevet kis lángon kezdd melegíteni, tedd bele a kétféle cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd melegítsd forráspontig. Ekkor öntsd bele a bort, és pár percig főzd lassú tűzön. A narancsokat pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A felkockázott gyümölcsöt tedd a levesbe, majd forrald fel ismét.
A pudingport dolgozd simára a tejszínnel. Folyamatosan kevergetve csorgasd bele a levesbe, majd várd meg, míg kicsit besűrűsödik. Ha szeretnéd, botmixerrel teljesen pépesítheted a gyümölcsöt.
0 Megjegyzések