Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyors és laktató spenótos tojáslepény: így lesz tökéletes a frittata

A spenótos frittata egyszerű, mégis tartalmas reggeli, ha unod a szendvicseket.
Készíts rántottát úgy, mint az olaszok! A spenótos frittata első ránézésre a lepényre emlékeztet. Pakold meg jól mindenféle zöldséggel! Reggelire és vacsorára is tökéletes. Ilyen finomságokkal találkozhatsz még az „Amerika szuperséfje - A kihívás” epizódjaiban szerdánként 21:00-tól a Food Network csatornán.

Hozzávalók 4 személyre:


4.5 bögre bébispenót
4 db nagy tojás
1.5 dl zsíros tej
1 bögre reszelt sajt
1 bögre koktélparadicsom
2 evőkanál vaj
1 fej kisebb vöröshagyma
0.5 teáskanál só
0.25 teáskanál őrölt bors

Elkészítés:


Egy közepes tálban habverővel dolgozd simára a tojást a tejjel, a sóval és a borssal. Szórd bele a reszelt sajtot és a félbevágott paradicsomot. Óvatosan keverd el, és tedd félre. Egy 20-25 centis, sütőálló serpenyőben, közepes lángon olvaszd meg a vajat, és karamellizáld benne a hagymát körülbelül öt percig.

Add hozzá a spenótot, és fonnyaszd nagyjából két percig. A tojásos keveréket öntsd rá a spenótra, és körülbelül kettő-négy percig süsd, amíg össze nem áll. A serpenyőt tedd át a sütőbe, és süsd aranybarnára körülbelül öt-hét perc alatt. Vedd ki a sütőből, és helyezd tálba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések