Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pikáns, házi májkrém: ezektől a fűszerektől lesz igazán finom

Ízfokozó- és adalékanyag-mentesen is nagyon zamatos lesz a házi májkrém.
Ezt kend a kiflidre vagy a pirítósodra, ne az egyenízű bolti májkrémet! A hozzávalókat könnyen beszerezheted, és az elkészítése sem veszi el túl sok idődet. Kicsit sűrűbb az állaga, mint a bolti májkrémnek, de jól kenhető. Feltétlenül kínálj hozzá zöldséget!

Hozzávalók:


40 dkg csirkemáj
15 dkg vaj
2 db vöröshagyma
majoranna
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendió
bors

Elkészítés:


A májat tisztítsd meg, a hártyás, eres részeket távolítsd el, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a fokhagymát, kicsit később a májat, és kis lángon, többször megkeverve süsd meg bő 10 perc alatt.

Közben fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval. Ha kettévágsz egy darabot, és a belseje már nem rózsaszín, vedd le a tűzről. Várd meg, míg kicsit hűl a máj, majd pépesítsd botmixerrel. Rakj hozzá annyi vajat, hogy kenhető legyen. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tedd egy zárható tálkába, és mehet a hűtőbe néhány órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések