Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, sült padlizsán: karcsúsító, remek köret villámgyorsan

Egyél pikáns, sült padlizsánt krumpli helyett, és biztosan fogyni fogsz!
Soha nem tudod megunni a padlizsánt, mégis kipróbálnál belőle valami újat? Kend be fűszeres olajjal, és úgy süsd meg! A tepsiben szinte megkaramellizálódik. Elkészíteni egyszerű, és bármennyit ehetsz belőle, hisz alig tartalmaz kalóriát. A padlizsánok mellé a sütőbe akár más zöldséget is tehetsz.

Hozzávalók 4 személyre:


2 db közepes padlizsán
3 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 ág kakukkfű
bors

Elkészítés:


A padlizsánokat mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd szárazra. Szeleteld fel tetszés szerint fél centi vastagra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel vagy más kedvenc zöldfűszereddel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés olajjal, és rendezd el benne a padlizsánokat.

Locsold meg a szeleteket olívaolajjal. Ügyelj arra, hogy minden padlizsánra kerüljön fűszer, de ne tocsogjon az olajban. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha a zöldségekbe könnyen beleszalad egy hegyes kés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések