Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mesés citromos, mákos pitetorta, amitől mindenki megnyalja mind a 10 ujját

Alkoss maradandó élményt a citromos, mákos pitetortával: omlós, krémes és nagyon mutatós!
A citromos, mákos pitetorta egyszerre savanykás és édes. Ha kipróbálod együtt a mákot és a citromot, biztosan más sütikben is házasítod majd, hisz jól kiegészítik egymást. A vajas, tejfölös tészta könnyű, és annál omlósabb, minél gyorsabban dolgozod össze. Torta- vagy piteformában is megsütheted. 

Hozzávalók 12 szelethez:


TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
1 db tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

MÁKOS TÖLTELÉKHEZ
20 dkg mák
8 dkg cukor
4 evőkanál tejföl
0.5 citrom
1 csomag vaníliás cukor

CITROMOS, TÚRÓS TÖLTELÉKHEZ
50 dkg túró
40 dkg joghurt
15 dkg cukor
3 db tojás
1 db citrom

Elkészítés:


A lisztet keverd össze a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a porcukrot, a tojássárgáját és a tejfölt. Gyúrd össze, ha nem akar összeállni, rakj hozzá kevés vizet. Ha túl ragacsos, szórj még hozzá lisztet. Fóliázd le, és tedd a hűtőbe.

A mákos töltelékhez a mákot keverd össze a cukorral, a tejföllel, a vaníliával és a citrom reszelt héjával. A túrót botmixerrel krémesítsd a joghurttal, a tojással, ízesítsd cukorral, majd reszeld hozzá a citrom héját, és facsard hozzá a levét. A tésztát nyújtsd ki, és igazgasd vajjal kikent, liszttel megszórt torta- vagy piteformába úgy, hogy legyen pereme is. Egyengesd rá előbb a mákos, majd a citromos, túrós masszát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tálaláskor szórd meg a tetejét mákkal és reszelt citromhéjjal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések