Milyen jó, hogy a rakott krumplit rengeteg módon elkészítheted: paradicsomszósszal nagyon különleges!
Akár egy firenzei vendéglőben: mediterrán ízeket élvezhetsz ebben a rakott krumpliban! Az egytálételbe a kolbász helyett paradicsomos darált hús kerül. Összeállítani is könnyű, és a gyomrot sem terheli meg. Laktató, és egyáltalán nem a megszokott.
Hozzávalók 4 személyre:
1.5 kg krumpli
50 dkg darált hús
10 dkg sajt
3 db paradicsom
2.5 dl paradicsomszósz
0.5 db póréhagyma
1 teáskanál bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, és főzd meg sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Szedd le a héját, és vágd fel nagyjából fél centis karikákra. Az aprított póréhagymát pirítsd meg kevés olívaolajon, majd rakd rá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, öntsd hozzá a paradicsomszószt, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és rozmaringgal. Párold 10-15 percig, majd állítsd össze a rakottast.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, rakj le egy réteg krumplit, arra tedd a paradicsomos darált húst. Rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetejére rakj darabokra vágott paradicsomot, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
0 Megjegyzések