A betyáros ősrégi pásztorétel a Sárrét vidékéről. Szeghalmon nem túl régen még az egyik étterem étlapján is szerepelt. Rokona a slambucnak, öhömnek. Elsősorban bográcsos étel, de kisebb létszámra megfőzhető lábasban is.
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg csuszatészta (vagy lebbencstészta)
4 közepes db burgonya (meghámozva)
20 dkg füstölt szalonna
só ízlés szerint
2 db zöldpaprika (csípős)
Elkészítés
A füstölt szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk.
A zsírban aranybarnára megpirítjuk a lebbencstésztát.
A kisebb kockára vágott burgonyát hozzáadjuk.
Felöntjük vízzel addig, hogy éppen ellepje.
Rádobjuk a csípős paprikát.
Tetszés szerint sózzuk.
Addig főzzük, míg a vizet teljesen elfőtte és a tészta megpuhul. Eközben az elején még lehet fakanállal kevergetni. Később inkább rázogassuk.

Körmös bableves, a férfiak kedvence, de nem is csoda!
A nagyi is mindig így főzte, ez a recept egyszerűen megunhatatlan! Hozzávalók 40 dkg száraz bab, 3 füstölt köröm, 2-2 szál s...

Csodás túrófánk! 30 perc múlva már eheted is
A tésztája könnyű, és nem szívja magába az olajat. Porcukorral, lekvárral abbahagyhatatlan. Hozzávalók: 50 dkg túró 25 dkg lis...

Pofonegyszerű grízes krémes! Puha tésztalapok, finom krémmel öltve
Amilyen gyorsan összedobod, olyan hamar elfogy a tányérról. Hozzávalók: 6 db tojás 8 evőkanál liszt 9 evőkanál cukor 1 evő...
0 Megjegyzések