A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Betyáros recept - ősrégi pásztorétel a Sárrét vidékéről

A betyáros ősrégi pásztorétel a Sárrét vidékéről. Szeghalmon nem túl régen még az egyik étterem étlapján is szerepelt. Rokona a slambucnak, öhömnek. Elsősorban bográcsos étel, de kisebb létszámra megfőzhető lábasban is.

Hozzávalók / 4 adag


50 dkg csuszatészta (vagy lebbencstészta)
4 közepes db burgonya (meghámozva)
20 dkg füstölt szalonna
só ízlés szerint
2 db zöldpaprika (csípős)

Elkészítés


A füstölt szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk.
A zsírban aranybarnára megpirítjuk a lebbencstésztát.
A kisebb kockára vágott burgonyát hozzáadjuk.
Felöntjük vízzel addig, hogy éppen ellepje.
Rádobjuk a csípős paprikát.
Tetszés szerint sózzuk.
Addig főzzük, míg a vizet teljesen elfőtte és a tészta megpuhul. Eközben az elején még lehet fakanállal kevergetni. Később inkább rázogassuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések