Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Unod a szokásosat? Próbáld ki az igazi francia sült lecsót

A lecsó a magyarok egyik nagy kedvence, hiszen nem igényel órákig tartó főzőcskézést és még laktat is. Ez a verzió egy kicsit más mint amit az itthoni tányérokon megszokhattunk, de ne aggódj, legalább ugyanolyan isteni az íze!

Hozzávalók:


2 padlizsán
6 paradicsom
2 sárga tök
2 cukkini
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 kaliforniai paprika
Só és bors ízlés szerint
800 ml paradicsomszósz
4 evőkanál friss bazsalikom
2 evőkanál friss petrezselyem
2 evőkanál kakukkfű
4 evőkanál olaj

Elkészítés:


Egy hőálló tálba öntjük a konzerv paradicsomot,  apróra vágunk egy fej vöröshagymát és a fokhagymát és a paradicsomhoz keverjük. A zöldfűszereket felaprítjuk, hogy legyen egy frankó fűszerkeverékünk, a felét rászórjuk a nyers paradicsomszószra. Fogjuk a paradicsomokat, a padlizsánt, a cukkinit, a többi vöröshagymát és amennyire tudjuk, egyforma karikákra vágjuk, majd felváltva sorba rendezve őket a tepsibe pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a maradék zöldfűszermixet rászórjuk a zöldségek tetejére és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 180 fokos sütőbe tesszük, hőlégkeverésen 60 percig sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések