Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kakaós banánkenyér avagy így használd fel az érett banánt könnyen

Mindig előfordul, hogy nem figyelünk oda, aztán mire a banánért nyúlnánk, már bebarnult és valahogy nem kívánjuk, hiába finom. Erre a helyzetre az egyik legjobb megoldás ez a könnyű és finom édesség, amit az egész család imádni fog.

Hozzávalók:


3-4 érett banán
1 tojás
1 csésze cukor
1/3 csésze olvasztott vaj
2 csésze liszt
1 teáskanál vanília
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés


A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A vajat keverjük össze egy fakanállal, az összetört banánt egy nagy keverőtálban. Adagoljuk hozzá a cukrot, a kakaóport, a vaníliát és a felvert tojást. Ezután megszórjuk sóval és szódabikarbónával, majd utoljára belekeverjük a lisztet. Beleöntjük a masszát egy kivajazott őzgerincformába vagy kuglóf sütőbe és egy órán át sütjük. Fogyasztás előtt várjuk meg, míg kihűl.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések