Régóta ki szerettem volna próbálni az indiai konyha remekeit, így egy kissé csípős, későőszi délutánon elérkezettnek éreztem az időt hozzá. Így egy kissé átvariálva, becsempésztem India ízvilágát a kollégiumi konyhába.
hús
2 db csirkecomb
20 dkg csiperkegomba
2 közepes db újhagyma
5 ek kókuszolaj
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
curry por ízlés szerint
chili ízlés szerint
csirke fűszersó ízlés szerint
10 dkg vaj
rizs
10 dkg jázmin rizs
6 dl víz
2 közepes db újhagyma
2 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
curry por ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
narancs
1 db narancs
2 ek méz
chili ízlés szerint
Elkészítés
A gombát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, curryvel és chilivel megszórjuk, majd a kókuszolajjal és két szár újhagymával összekeverjük. Ezzel megtöltjük a csirkecombokat, amiket utána csirke fűszersóval ízesítünk. És fél-fél evőkanálnyi vajat teszünk a tetejére. A csirkecombokat vajon, lassú tűzőn, serpenyőben sütjük ropogósra.
A rizst hat dl lobogó vízbe tesszük, majd 15-20 perc alatt puhává főzzük. Leszűrjük, és két szár újhagymát adunk hozzá szeletelve, illetve jöhet a só, bors, curry, szerecsendió és fahéj is. Majd 2 evőkanálnyi vajat keverünk hozzá, hogy rizottó állagot kapjunk.
A narancskompóthoz a narancsot megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és egy pohárba tesszük a mézzel és chilivel elkeverve. Ízlés szerint egy kis cayenne bors is mehet bele.
Mindent egymás mellé pakolunk (illetve a narancskompóttal leönthetjük a csirkecombokat), és egy színes, nagyon illatos ételt kapunk.
0 Megjegyzések