Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű epres túrókrém recept

Egyszerűen elkészíthető, túrós finomság, maradék péksüteményből, de önmagában is finom.

Hozzávalók / 3 adag


200 g eper
500 g mascarpone (light)
250 g sovány túró
30 csepp folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
100 g piskótarolád (csokis, maradékból)

Elkészítés


A mascarponét és a túrót egy tálban összekeverjük az édesítővel. Az epreket megmossuk, és 3-4 közepes darab kevésbé szép szemet leturmixolunk. A turmixot belekeverjük a túrós krémbe, és megkóstoljuk, hogy elég édes-e. A megmaradt szemekből a legszebbeket alul bevagdossuk, és legyező formában szétnyitjuk, ez lesz a dísz a tetején, a többit szeleteljük.
Tálalás: egy pofás tányérba egy kanál krémet rakunk, beletűzdeljük ízlésesen az eperszeleteket, ha szeretnénk, megszórhatjuk piskótakockával, vagy az én esetemben megmaradt kakaóstekercs-szeletekkel. Rétegezve haladunk, egy sor eper, egy sor krém, egy sor piskóta, adagtól függően. A tetejére a kis legyezőnket felhelyezzük, és kész is. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések