Ízletes és pikk-pakk összedobható tésztacsigák, amelyek legalább ugyanilyen gyorsan fognak elfogyni.
Hozzávalók / 4 adag
hozzávalók a csigákhoz
1 csomag leveles tészta
125 g tormás krémsajt (Philadelphia)
10 dkg selyemsonka
15 dkg ementáli sajt
1 db tojássárgája (kenéshez)
hozzávalók a mártogatóshoz
125 g tormás krémsajt (Philadelphia)
2 ek tejföl
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
friss rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
A leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot.
A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket, és ráreszeljük a sajt 2/3-át. A szabadon maradt tésztasávot megkenjük tojássárgájával, majd feltekerjük a tésztát.
A tésztarudat 1-1,5 cm keskeny csigákra szeljük, amiket aztán sütőpapírral bélelt gáztepsire fektetünk. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és ráreszeljük a maradék sajtot. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 10-12 percre.
Amíg sülnek a csigák, gyorsan összedobjuk a mártogatóst. Ehhez az alapanyagokat egy kis tálkába tesszük, és csomómentesre keverjük.
Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk, a lényeg, hogy jól tunkoljuk meg a mártogatósban!
0 Megjegyzések