Karácsony közeledtével megannyi kekszet, aprósüteményt készítek a jógás tanítványoknak. Az idei gyertyafényes jógagyakorlás résztvevőinek kekszcsomagjába ez a diós sütemény is bekerült.
Hozzávalók / 8 adag
25 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
15 dkg dió
1 tk szódabikarbóna
5 dkg mazsola
vanília ízlés szerint
10 dkg finomítatlan nádcukor
fahéj ízlés szerint
2 dl víz
0.5 dl repceolaj
Elkészítés
Tegyük a tészta száraz hozzávalóit egy edénybe, majd keverjük hozzá a vizet és az olajat.
A lágy tésztából tegyünk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütemények tetejére én diót szoktam tenni díszítésnek. 180 fokon süssük készre (kb. 30 perc).
0 Megjegyzések