Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csokoládémousse aszúban párolt körtével recept

Krémes, habos és fűszeres desszertféleség, amitől igazán különlegesnek érezhetjük magunkat.

Hozzávalók / 2 adag


hozzávalók a mousse-hoz
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
3 db tojás
5 dkg cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
1.5 dl habtejszín (tálaláshoz)

hozzávalók a párolt körtéhez
1 nagy db vilmos körte
0.5 fél citromból nyert citromlé
1.5 dl víz
4 ek méz
1.5 dl desszertbor (tokaji aszú)
1 tk fahéj

Elkészítés


a csokoládé mousse elkészítése
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, majd félretesszük, hogy teljesen lehűljön.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük - akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva is az edényben marad.
A tojássárgákat és a reszelt citromhéjat a kihűlt csokoládéhoz keverjük, majd óvatosan, több adagban a tojásfehérjehabot is a keverékhez forgatjuk.
Poharakba adagoljuk, és legalább két órára hűtőbe tesszük.

a párolt körte elkészítése
A körtét vékonyan felszeleteljük, és ráfacsarjuk a citrom levét. Összeforgatjuk, hogy ne barnuljon be.
A vizet, a mézet, az aszút, valamint a fahéjat egy serpenyőbe öntjük, és forralni kezdjük. Hozzáadjuk a körtét, és 10-15 perc alatt készre pároljuk - akkor jó, ha üveges, szinte már áttetsző a gyümölcshús (gyorsíthatjuk a folyamatot, ha alufóliával lefedjük a tepsit).
Közben felverjük a habtejszínt.
Tálaláskor a mousse-ok tetejére pakolunk a párolt körtéből és pár kanállal a tejszínhabból. Citromszeletekkel, fahéjjal és csokiforgáccsal díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések