Egyszerű, ünnepi desszert, ami akár ajándéknak is megfelel!
Hozzávalók / 6 adag
40 g cukrozatlan kakaópor
50 g mandulaliszt
50 g puha vaj
60 g méz
1 dl tej
30 g porcukor
100 g csokoládé
2 ek mandulapehely
Elkészítés
Egy aprítógépbe szórjuk a kakaóport, a mandulalisztet, a puha vajat, a mézet és a tejet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és keverünk rajta a géppel még egyet.
A csokis masszát betesszük a fagyasztóba, minimum 1 órára.
Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a csokis masszából kis darabokat csípünk, és golyó formává gyúrjuk.
Egy fogpiszkáló segítségével belemártjuk az olvasztott csokiba, majd egy rácsra tesszük őket.
Megszórjuk a mandulapehellyel, és hűtőbe téve megvárjuk, míg megdermed.
0 Megjegyzések