Egyszerű, gyors és finom aprósütemény az adventi asztalra. Ebből az adagból 30 darab aprósütemény lett.
Hozzávalók / 8 adag
50 g aszalt gyümölcsök (tőzegáfonya)
75 g vaj (puha)
125 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 g mézeskalács fűszerkeverék (Spekulatius fűszerkeverék)
1 csipet só
1 db tojás
1 ek tejföl (24% zsírtartalom)
100 g finomliszt
75 g mandula (hántolt, darált)
0.5 tk sütőpor
Elkészítés
A tőzegáfonyát apróra vágjuk.
A vajat a kétféle cukorral, sóval és a fűszerkeverékkel krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a tejfölt.
Hozzáadjuk a sütőporral és a mandulával elkavart lisztet, és sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából dió nagyságú golyókat formázzunk, enyhén ellapítjuk, sütőpapírral kibélelt tepsikbe rakjuk. Megszórjuk a tőzegáfonyával, enyhén belenyomkodjuk az áfonyát a tésztába.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
0 Megjegyzések