Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Májas töltelék csirkemellbőrben recept

Karácsonyra tökéletes étel, nagyon finom a ropogósra sült bőr!!! Én azért csirkemellbőrbe töltöttem, mert az jó nagy, és könnyen össze lehet tűzni!!!

Hozzávalók / 10 adag


10 db csirkebőr (csirkemellbőr)
25 dkg rozskenyér (6-7 nagyobb szelet)
1 ek sertészsír
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg csirkemáj
2 db tojás
bors ízlés szerint
1 kk kakukkfű
1 teáskanál bazsalikom
1 kk majoranna
só ízlés szerint

Elkészítés


A zsíron a kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk. Rátesszük az apróra összevágott csirkemájat, megpirítjuk. Fűszerezzük, kivétel a sóval.
A kenyeret vagy zsömlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymás májra tesszük. Ráütjük a 2 tojást. Jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen. Átforgatjuk a tűzön 1-2 percig. A végén sózzuk.
Kiterítjük a csirkemellbőröket, és mindegyikre teszünk egy halmot, összefogjuk, és hústűvel megtűzzük.
Tepsibe tesszük, és megsütjük 200 fokon. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával, és süssük ropogósra. Melegen tálaljuk valamilyen körettel és savanyúsággal. Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések