Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krumplifőzelék recept

Nagy valószínűséggel ez a sokadik krumplifőzelék a Nosalty oldalán, hisz mindenkinek van saját verziója. Ez az enyém.

Hozzávalók / 2 adag


5 közepes db burgonya
1 dl tejföl
1 csapott ek rétesliszt
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
5 g szárított natúr zöldségkeverék (1 tk.)
só ízlés szerint
4 dl víz (kb.)

Elkészítés


A krumplit megpucoljuk, és az aznapi hangulunknak megfelelően vagy vastagabb karikákra vagy kockákra aprítjuk. Ez most a kockás variáció lett éppen.
Feltesszük annyi vízben főzni, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, babérlevelet és a fokhagymát. Megfőzzük, de nagyon figyelünk, hogy túl ne főzzük, szét ne essen.
Közben a tejfölt összekeverjük a liszttel.
Leszűrjük a krumplit, de felfogjuk a főzőlevet. Ebből először egy merőkanálnyival hozzáadunk a lisztes-tejfölös keverékhez, szép simára elkeverjük. Érzésre még adunk hozzá a főzőléből, de azért nem az összeset, hogy ne legyen túl híg. Az egészet csendes tűzön összeforraljuk, utánaízesítjük, ha még kell, beállítjuk a kívánt sűrűséget a maradék főzőlével.
Óvatosan, hogy össze ne törjük, belekeverjük a megfőtt krumplit, és tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések