Először egy vendéglőben Brixen közelében ettük ezt a finomságot. Most eljött az idő, hogy én is elkészítsem, az eredménnyel meg vagyok elégedve, csak a gyönyörű hegyi panoráma hiányzott, de azt hozzáképzeltük.
180 g kenyér (Knödelbrot)
80 g sajt (hegyi)
15 g vaj
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
125 g spenót (fagyasztott)
75 ml tej
2 db tojás
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
60 g barna vaj (tálaláshoz)
20 g frissen reszelt parmezán sajt (tálaláshoz)
Elkészítés
A kenyérkockákat egy edénybe tesszük. A sajtot apró kockákra vágjuk, a kenyérhez adjuk.
Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kb. 2-3 percig dinszteljük, hozzáadjuk a spenótot, és kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A spenóthoz adjuk a tejet és a tojásokat, bot mixerrel pürésítjük.
A pürésített spenótot a kenyérhez adjuk, megszórjuk a liszttel. Sóval, borssal ízesítjük, és kézzel jól eldolgozzuk. Kb. 15 percig hagyjuk állni, majd 12 gombócot formázunk.
A gombócokat ép csak gyöngyöző sós vízben kb. 15 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, hagyjuk szűrődni, majd tányérokra helyezzük.
A gombócokat a barna vajjal meglocsolva és frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
0 Megjegyzések