Igazi klasszikus azoknak is, akik mentesen táplálkoznak. Gluténmentes és laktózmentes édesség.
Hozzávalók 12 szelethez:
A piskótához:
9 tojás
9 ek. cukor
9 ek. rizsliszt
fél csomag sütőpor
3 ek cukrozatlan kakaópor
A meggykrémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
5 dl meggylé (befőttlé)
6 ek cukor
30 dkg meggybefőtt
4 dl növényi tejszín
1 csomag zselatinfix
A díszítéshez:
2 dl növényi tejszín
2 ek. csokireszelék
10 dkg meggy
mentalevelek
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert rizslisztet, a kakaóport és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Ezután sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük (26 cm), elsimítjuk és 180 C-os sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Ha elkészült rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük.
A meggykrémhez a pudingot elkeverjük a cukorral, a meggylével, és sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a lecsepegtetett meggybefőttet. Hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a meggykrém, addig a növényi tejszínt a zselatinfixszel felverjük. Összeforgatjuk a kihűlt meggyes pudinggal, és a tortalapok közé rétegezzük a formában.
A díszítéshez kemény habbá verjük a tejszínt, a torta oldalát és tetejét körben bekenjük vele. Habrózsákat nyomunk a tetejére, csokireszelékkel megszórjuk. A habrózsákat meggyel, mentalevelekkel díszítjük.
0 Megjegyzések